Η ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΛΟΓΟΥ

Βιογραφικό Οινολόγου

Η Μαριάννα Μακρύγιαννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Το 2003 αποφοίτησε από το τμήμα Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθηνών, το 2009 κατέκτησε το Diploma από το WSET του Λονδίνου και είναι μέλος του Institute of Wines & Spirits. Έχει πολυετή εμπειρία στην Διοίκηση και τη Γενική Διεύθυνση Σημείων Λιανικής Πώλησης καθώς και στον τομέα των Αγορών. Από τον Ιούνιο του 2010 εργάζεται στο Ελληνικό παράρτημα του WSET Αγγλίας, στο W.S.P.C, στη θέση του Examinations Officer & WSET Diploma Coordinator και παράλληλα αρθρογραφεί στο περιοδικό Food Service.

images

Prosecco. Μια ευχάριστη πρόταση για το καλοκαίρι και όχι μόνο!

Τα Prosecco είναι ελαφριά κρασιά, με αρώματα λεμονιού, πράσινου μήλου, ροδάκινου και νότες λουλουδιών. Έχουν δροσερή οξύτητα, μέτριο προς ελαφρύ αλκοόλ ( που σημαίνει λιγότερες θερμίδες), φρεσκάδα, ευχάριστες φυσαλίδες και πολύ συχνά περιέχουν μικρή ποσότητα σακχάρων.

Διαβάστε Περισσότερα

images

Cognac, ένα ποτό ιδανικό για τα κρύα!

Το Cognac είναι ένα απόσταγμα που ανήκει στη κατηγορία των Brandy (δηλαδή των αποσταγμάτων κρασιού) παίρνει το όνομα του από την ομώνυμη περιοχή της Γαλλίας, που βρίσκεται βόρεια του Μπορντώ.

Διαβάστε Περισσότερα

images

Οι εορταστικοί και προσιτοί αφρώδεις οίνοι

Τα αφρώδη κρασιά καταναλώνονται ευχάριστα όλες τις εποχές του χρόνου και αποτελούν άριστους συνδυασμούς για μεγάλη γκάμα φαγητών ωστόσο η κατανάλωση τους κορυφώνεται τις ημέρες των γιορτών.

Διαβάστε Περισσότερα

images

Αγιωργίτικο, η πολυδυναμική ποικιλία

Στην πρώτη περιήγηση στις ποικιλίες της αμπέλου, ασχοληθήκαμε με μια λευκή ποικιλία, το Ασύρτικο. Σε αυτή θα ανακαλύψουμε το Αγιωργίτικο μια εξίσου σημαντική ποικιλία του Ελληνκού αμπελώνα.

 

Διαβάστε Περισσότερα

  • Πότε ένα παιδί χρειάζεται να λάβει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής ;


    Διαβάστε Περισσότερα
  •  Έχω διαβάσει  πως είναι επικίνδυνη η κατανάλωση χυμού γκρέιπφρουτ με τη λήψη κάποιων φαρμάκων. Αληθεύει αυτό?


    Διαβάστε Περισσότερα
  • Τα τελευταία χρόνια έχω μεγάλες αυξομειώσεις στο βάρος μου. Κάνω δίαιτα χάνω βάρος και μετά το ξαναπαίρνω και πάλι από την αρχή. Πολύ φοβάμαι ότι έχω χαλάσει το μεταβολισμό μου. Υπάρχει ελπίδα;


    Διαβάστε Περισσότερα
Ads