ΓΛΥΚΑ
Γλυκά τρίγωνα με χαλβά, κεράσι και φυστίκι Αιγίνης
Υλικά(50 Κομμάτια)
400-500γρ φύλλο κρούστας (μια συσκευασία)
½ φλ. (60γρ) φυστίκια Αιγίνης, ξεφλουδισμένα, άψητα κι ανάλατα
200γρ χαλβάς βανίλια
330γρ άλειμμα μαύρο κεράσι με ροδόνερο
150γρ βούτυρο ή μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων
Οδηγίες
- Καβουρδίζετε ελαφρά τα φυστίκια Αιγίνης στο γκριλ του φούρνου ή στο μάτι, σε ένα σαγανάκι, να βγάλουν το άρωμά τους. Προσοχή: θέλουν πολύ λίγο γιατί καίγονται εύκολα και πικρίζουν!
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Στρώνετε χαρτί αντικολλητικό φούρνου σε δυο λαμαρίνες.
- Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.
- Ετοιμάζετε τη γέμιση: Κοπανάτε τα φυστίκια Αιγίνης σε μικρά κομμάτια.
- Σε μπωλ λιώνετε με πηρούνι το χαλβά. Προσθέτετε τη μαρμελάδα και τα χονδροκοπανισμένα φυστίκια κι ανακατεύετε.
- Με ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόβετε κατά μήκος τα φύλλα κρούστας σε τέσσερις λωρίδες, 9-10 εκατοστών σε φάρδος. Βουτυρώνετε μια λωρίδα φύλλο. Βάζετε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στην κάτω άκρη (αφήστε λίγο χώρο γύρω-γύρω). Σηκώνετε τη μια γωνία και τη διπλώνετε σε τρίγωνο. Επαναλαμβάνετε από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η λωρίδα. Μεταφέρετε το τριγωνάκι στη λαμαρίνα κι αλείφετε την επιφάνειά του με λίγο λιωμένο βούτυρο. Επαναλαμβάνετε έτσι μέχρι να σας τελειώσουν οι λωρίδες ή η γέμιση.
- Ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Τρώγονται καλύτερα ζεστά, πασπαλισμένα με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Κερασμένο από το FOODAKI.GR
http://www.foodaki.gr/recipes/sweet-filo-triangles.html