ΔΙΑΦΟΡΑ
images

Τάρτα με κολοκυθάκια και τυρί (της Πόπης)

Για την ζύμη τύπου Galette :200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
1/2 κουταλάκι αλάτι
60 γρ. creme fraiche
2 κουταλιές παγωμένο χυμό λεμονιού
60 γρ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση : 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
160 γρ. ανθότυρο
50 γρ. κατίκι Δομοκού
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κλωναράκι θυμάρι
λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο

 

 

  • Για τη ζύμη: Βάλτε το αλεύρι με το βουτυρο στο κάδο του μίξερ και δουλέψτε το κοφτά μερικές φορές στην δυνατή ταχύτητα μέχρι το βούτυρο να αρχίσει να αναμιγνύεται με το αλεύρι και το μείγμα να αποκτήσει μια τριφτή μορφή. Προσθέστε το αλάτι, την κρέμα και το χυμό λεμονιού και συνεχίστε το δουλεμα για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέστε το παγωμένο νερό, σταδιακά, και δουλέψτε το τόσο όσο χρειάζεται ώστε να σχηματιστούν μεγάλα ψίχουλα. Το μείγμα πρέπει να μείνει ψιχουλιαστό εάν θελετε να εχετε μια αφράτη και αεράτη ζύμη με πολλές στρώσεις. Και φυσικά όσο πιο πολύ νερό βάλετε τόσο πιο καλά.  Αν δείτε ότι η ζύμη ξαφνικά αρχίσει και νερώνει σημαίνει ότι το νερό δεν είναι αρκετά κρύο και το αλεύρι δεν μπορεί να το απορροφήσει. Τυλίξτε την ζύμη σε μια μεβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Το ιδανικό είναι να την κάνετε από την προηγούμενη.
     
  • Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
     
  • Πολτοποιήστε το σκόρδο και ανακατέψτε το με το λάδι. Αναμείξτε τα τυριά και προσθέστε σε αυτά το μισό από το σκορδόλαδο. Το υπόλοιπο αναμείξτε το με τα φυλλαράκια από το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε.
     
  • Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε την ζύμη σε φύλλο με πάχος 3 χιλιοστών περίπου. Τοποθετήστε την επάνω σε μια λαδόκολλα. Καλύψτε την με την κρέμα τυριών αφήνοντας ένα περιθώριο μέχρι τις άκρες περίπου 3 εκατοστών.
     
  • Αναμείξτε τα κολοκυθάκια με το υπόλοιπο σκορδόλαδο και απλώστε τα κυκλικά, σε σχέδιο βεντάλιας πάνω στην κρέμα τυριών.
     
  • Κλείστε τις άκρες τις ζύμης φέρνοντας τες προς το κέντρο της τάρτας καλύπτοντας κατά αυτό το τρόπο και την πρώτη σειρά από τα κολοκυθάκια. Αλείψτε την ζύμη αν θέλετε με λίγο αραιωμένο κρόκο αυγού ή λίγο γάλα και ψήστε την για 40-45 λεπτά.

 

Σε ευχαριστώ Πόπη Γουώλικ!!!

http://tasteadvisor.blogspot.gr/

Loading the player ...