
Λιγκουίνι με γαρίδες και μπρόκολο
Υλικά για 4 άτομα:
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 ξηρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1 μικρό φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 μικρό ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
σάλτσα ντομάτας μαγειρεμένη
12 γαρίδες μεγάλες ολόκληρες black tiger (προαιρετικά και ψίχα γαρίδας)
λίγος ζωμός γαρίδας για ενίσχυση της γεύσης
μερικές φούντες μπρόκολο (ελαφρώς βρασμένο)
1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση:
• Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το φρέσκο και ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένα και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο για να ροδίσουν ελαφρώς.
• Αφαιρούμε το σκόρδο και αφού έχουμε καθαρίσει τις γαρίδες από το κέλυφος χωρίς να αφαιρέσουμε το κεφάλι τους, τις σοτάρουμε στο τηγάνι μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν κόκκινες.
• Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό γαρίδας και το αφήνουμε ελάχιστα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη μαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας μαζί με αλάτι και πιπέρι έξτρα αν χρειαστεί και το αφήνουμε για ελάχιστα λεπτά να αναμιχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
• Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις αφήνουμε για λίγο στο πλάι φροντίζοντας να τις διατηρήσουμε ζεστές (προσοχή στο μαγείρεμα της γαρίδας όσο πιο πολύ μαγειρεύεται το κρέας της στεγνώνει).
• Προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας το ελαφρώς βρασμένο μπρόκολο και περιμένουμε λίγο να δέσει η σάλτσα.
• Βράζουμε χωριστά σε μια κατσαρόλα τα λιγκουίνι al dente ή όπως τα θέλουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και είτε τα προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα της γαρίδας για να τα 'σαλτάρουμε' (ανακατέψουμε) όπως κάνουν οι Ιταλοί ή αλλιώς σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα σερβίροντας από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και τις γαρίδες. Πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη !!!