ΓΛΥΚΑ

Μαρμελάδα Μήλο της Ολυμπιάδας
Υλικά:
1 κιλό μήλα
2 λεμόνια
250 γρ. ζάχαρη άχνη
φύλλα φρέσκιας μέντας (1/2 ματσάκι)
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό τρίφτη. Στύβουμε από πάνω το ένα λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
- Βάζουμε το μήλο, τη ζάχαρη και την μέντα (αφού την έχουμε δέσει με κλωστή σε ματσάκι) σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Προσοχή, χωρίς νερό!
- Προς το τέλος του βρασμού στύβουμε το άλλο λεμόνι και αφαιρούμε την μέντα.
Ευχαριστώ πολύ την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη για την υπέροχη και ονειρικά μυρωδάτη συνταγή της !!!