
Μανιταρόσουπα
Υλικά για 8 άτομα
750 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετούλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 ml λευκό γλυκό κρασί
100 ml γάλα
50 γρ. μαργαρίνη
1 ½ λίτρο ζεστός ζωμός κότας
4 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
• Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
• Ρίχνουμε το γάλα, το ζωμό και το κρασί . Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
• Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα σε δόσεις με το μπλέντερ. Αν θέλουνε αφήνουμε κάποια μανιτάρια σε φέτες.
• Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για άλλα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε ενδιάμεσα.
• Τέλος, προσθέτουμε αλατοπίπερο και το μαϊντανό.