ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
images

Η κατανάλωση κακάο σχετιζεται με καλύτερα επίπεδα χοληστερόλης

Η  κατανάλωση κακάο σχετίζεται με καλύτερα επίπεδα χοληστερόλης.  Θα μπορούσε ένα φλιτζάνι ζεστής σοκολάτας να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης;

Ισπανοί ερευνητές αναφέρουν ότι η ημερήσια κατανάλωση 40 γραμμαρίων κακάο σε σκόνη διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια άπαχου γάλακτος βελτίωσε τα επίπεδα της χοληστερόλης. Στη μελέτη συμμετείχαν 42 εθελοντές. Όταν οι εθελοντές προσέθεταν κακάο στο άπαχο γάλα που κατανάλωναν παρατηρήθηκε μια αύξηση της τάξης του 5% στη καλή χοληστερόλη και μείωση της τάξης του 14% στην κακή χοληστερόλη.  Φαίνεται ότι  η περιεκτικότητα του  κακάο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες) το καθιστά σαν μια τροφή που μπορεί να ενταχθεί στα πλαίσια μια υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης στο βαθμό που της αναλογεί. 

Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Disease

 

Ads
Loading the player ...