
Φρούτα,λαχανικά και καρκίνος του παχέος εντέρου
Είναι γεγονός πως τα φρούτα και τα λαχανικά προστατεύουν από την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την Αυστραλία διαφορετικά φρούτα και λαχανικά έχουν άλλη επίδραση στα διάφορα τμήματα του γαστρεντερικού σωλήνα.
Για παράδειγμα, τα μήλα και τα σκούρα κίτρινα λαχανικά συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου περιφερικά του παχέος εντέρου. Τα σταυρανθή όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο εγγύς παχύ έντερο (δηλαδή στα πιο κεντρικά σημεία του παχέος εντέρου).Η κατανάλωση χυμών φρούτων φαίνεται να συνδέεται με αυξημένη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου στο ορθό.
Journal of the American Dietetic Association