ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονάτη
Υλικά για 4 άτομα:
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon(ή άλλη πιο καυτερή μουστάρδα)
125ml λευκό κρασί
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ζωμός κοτόπουλο για γεύση
1 με 2 λεμόνια ανάλογα με το πόσο ξινή θέλουμε τη γεύση
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:
- Τηγανίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι( αν θέλετε το πιάτο σας πολύ ελαφρύ εφαρμόστε το dry frying σε ένα αντικολλητικό τηγάνι) και από τις δύο πλευρές μέχρι να 'θωρακιστεί' το κοτόπουλο και να αποκτήσει μια όμορφη κρούστα. Προσοχή η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κοτόπουλο πρέπει να 'πιάσει' τους 75 βαθμούς Κελσίου για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα για την αποφυγή σαλμονέλας.....Αφού τηγανίσουμε το κοτόπουλο το κρατάμε στην άκρη και στο ίδιο τηγάνι αφαιρώντας λίγο από το έξτρα ελαιόλαδο θα φτιάξουμε τη σάλτσα.
- Για τη σάλτσα όπως είναι ζεστό το τηγάνι θα προσθέσουμε το ποτήρι με το κρασί και θα το αφήσουμε για λίγο να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο (ένα φλιτζάνι περίπου) και τη μουστάρδα Dijon. Προσθέτουμε στη σάλτσα το χυμό λεμόνι αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι τη σάλτσα μέχρι να δέσει.(Προσθέστε κορν φλάουρ αν χρειαστεί για να βοηθήσετε τη σάλτσα να δέσει).
- Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο το οποίο έχουμε φροντίσει να διατηρήσουμε ζεστό. Σερβίρουμε με ρύζι στον ατμό, βραστά ή ψητά λαχανικά.
Γρηγόρης Μιχαήλος AIWS
PARADISO RESTAURANT
Χαλάνδρι