Σαλάτα σπανακιού με ξερά φρούτα και καρπούς
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. φύλλα από σπανάκι
1 αντίδι καθαρισμένο
8 σύκα ξερά σε κομμάτια
4 ξερά βερίκοκα σε κομμάτια
1 κ.σ. καρυδόψιχα
1 κ.σ. κουκουνάρια ροδισμένα
Για το ντρέσινκγ:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
1 κ.γ. μπαλσάμικο λευκό
1 κ.γ. ξύσμα από πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ντρέσινγκ:Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύδι μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
το αδειάζουμε σ΄ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Σαλάτα : ανακατεύουμε το σπανάκι και το αντίδι.περιχύνουμε με λίγο ντρέσινκγ και ξαναανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα σύκα, τα βερίκοκα, τα καρύδια και τα κουκουνάρια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.