ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
images

H κατανάλωση μούρων και μικρότερος κίνδυνος εμφάνισης της νόσου Parkinson

Σύμφωνα με μια ανάλυση δεδομένων δυο μεγάλων ερευνών (συνολικά σε 130.000 ατόμα), η κατανάλωση μούρων (berries) συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Parkinson. Οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση πέντε τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικά) : μούρα, τσάι, μήλα, κόκκινο κρασί και πορτοκάλια.  Οι άνδρες με την υψηλότερη κατανάλωση φλαβονοειδών είχαν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου κατά 35% συγκριτικά μ αυτούς με τη χαμηλότερη κατανάλωση. Ενώ, δεν παρατηρήθηκε το ίδιο στις γυναίκες. Όταν οι ερευνητές εστίασαν στα μούρα βρήκαν ότι και οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις είχαν 22% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Αmerican Academy of Neurology

Ads
Loading the player ...